Libidó megőrzése, Nem kell beletörődni

Hova tűnik a nő szexuális vágya?

Hova tűnik a nő szexuális vágya? A háttérben sokszor nem az orgazmusképtelenség áll: egyszerűen csak nincs késztetésük a szexre, libidó megőrzése érzik hiányát a szeretkezésnek.

libidó megőrzése

A többségnél azonban a jelenség csak átmeneti. Mi áll a csökkent vágy hátterében, és hogyan éleszthető fel libidó megőrzése A legtöbb nő a negyvenes évei közepén találkozik először azzal a jelenséggel, hogy csökken a szexuálios vágy intenzitása. Az USA-ban már a szupermarketek polcain is feltűntek a női nemi szerv vérbőségét, érzékenységét fokozó olajak, zselék, gyógynövény-kivonatok, síkosítók.

E szerek többsége a menta bőrizgató hatásán alapul. Vannak a szexualitást gátló és megerősítő agyi komponensek, ezek közül a nőknél általában a gátló tényezők libidó megőrzése aktívabban: azaz ha nem megfelelőek a körülmények, a nő nem akarja a szexet" - mondja dr.

Egy új élet kezdete

Erős Erika szexuál-pszichiáter. A nő vágya, hogy vágyjanak rá, és ez növeli az ő szexuális vágyát is. Volt szerencsém Peruban részt venni esküvőn, ahol a éves idősek táncában is benne van az udvarlás, a tetszeni vágyás, az erotika, vibrál köztük a levegő.

libidó megőrzése

Ha azonban a kapcsolat merevvé, rutinszerűvé válik, nincs bókolás, udvarlás, a nő nem érzi, hogy vágynak rá, az csökkenti a szexuális késztetését" - teszi hozzá a szakember. Mi hat a szenvedély ellen?

Megfelelő táplálkozás a változó kor után

A csökkent vágynak lehetnek fizikai és pszichés okai is. A leggyakoribb élettani okai a vérszegénység a nőknél a vashiány a menstruációs vérveszteség miatt gyakoria cukorbetegség, libidó megőrzése hormonális libidó megőrzése az alacsony tesztoszteronszint mind a nőknél, mind a férfiaknál vágycsökkenéshez vezetés egyes gyógyszerek gyomorproblémákra, magas vérnyomásra, kardiológiai betegségekre ható gyógyszerek, nyugtatók, depresszió elleni szerek, valamint a hormonális fogamzásgátlók.

Csökkent szexuális vágy jellemző az alkoholistákra és a drogfogyasztókra is. Bizonyos élethelyzetekben szintén csökkenhet a libidó: ilyen többek között a szülés utáni időszak, a menstruáció előtti napok, valamint a nagy érzelmi megterhelést jelentő események, például a gyász.

Azaz a közvélekedéssel ellentétben az 50 éves kor körül beköszöntő változókor előtt és alatt nem törvényszerű, hogy csökken a libidó" - mondja dr. Erős Erika. Ebből is látszik, hogy egy nő esetében a lelki tényezők a legfontosabbak" - mondja a szexuál-pszichiáter.

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra!

A csökkent nemi vágy leggyakoribb pszichés okai a depresszió, a stressz, a túlhajtottság, a szorongás, a szexuális abúzusból eredő lelki sérülések, a párkapcsolati feszültségek, a nők testképpel kapcsolatos elégedetlensége, valamint a nehéz egzisztenciális helyzet, illetve életkörülmények például szülőkkel való együttélés.

Végül előfordulhat, hogy a vágy csökkenése mögött a párkapcsolaton belüli intimitás növekedése áll. Ez alátámasztja a szex evolúciós megközelítését, mely szerint a szex egy eszköz a libidó megőrzése kezében a férfi elcsábítására.

Az evolúciós teóriát igazolja az is, amikor megjelenik egy harmadik egy beszürkült kapcsolatban, és a nő hirtelen vissza akarja hódítani partnerét" - mondja dr.

Így őrizzük meg a vágyat a négy fal között: 4 hasznos tipp szexuálterapeutától - Kapcsolat | Femina

Az új élmények mindkét nemnél magasabb tesztoszteronszint-növekedést, valamint a prefrontális kéreg erősebb aktivitását váltják ki. Bensőséges kapcsolatokban a tánc, a masszázs, a finom erotika segíthet, a pornó azonban nem nyújt érzelmi minőséget" - mondja a szakember.

A női libidó megőrzése visszatérhet a változó kor után A női libidó visszatérhet a változó kor után Ajánlom a Facebookon A változó kor alatt és azt követően hőhullámok, alvászavar és hangulatváltozás léphet fel, megváltozik a testkép, így csökken az önértékelés, romlik a testi és a lelki közérzet, melyek szinte törvényszerűen előidézik a szexuális vágy csökkenését.

Az egyelőre nem létező női Viagra szintén olyan esetekben segíthetne, amikor az intimitás a szenvedély kárára megy. Míg a férfi Libidó megőrzése az izgalmi állapotra hat, a női vágyserkentő az agy dopamintermelő központjára hatna.

Ezeket tehetjük a libidó növelése érdekében

A női vágy képlékeny Több vizsgálat is alátámasztotta, hogy a női vágy sokkal kevésbé célzott, mint a férfi. A résztvevőknél a vágyat műszeresen mérték, a nemi szervekre helyezett úgynevezett pulzoximéterrel. Az eredmények szerint heteroszexuális férfiaknál heteroszexuális vagy leszbikus párok láttán jelentkezett izgalom.

libidó megőrzése

Homoszexuális férfiaknál azonos nemű párok láttán nőtt az izgalom. Közösülő állatok látványa egyik csoportra sem hatott izgatólag.

Nők esetében viszont izgalom jelentkezett mind azonos, mind különböző nemű szeretkező párok libidó megőrzése, sőt kisebb mértékben ugyan, de izgató volt az "állati szex" is.

Snizite holesterol i šećer u krvi: Prirodni lek od 3 sastojka

Azt, hogy a női szexualitás a férfiéval összehasonlítva sokkal képlékenyebb, és hogy kulturális hatások, pozitív vagy negatív élmények, szerelemmel vagy kötődéssel kapcsolatos érzések is befolyásolják, egy közelmúltbeli vizsgálat szintén megerősítette. Kapcsolódó cikk.

libidó megőrzése

Lásd még