Reggeli merevedés, Reggeli erekció: mi okozza, mi befolyásolhatja?

Reggeli merevedés

Egy új tanulmány szerint azok a férfiak, akiknek reggel erekciójuk van, kisebb eséllyel halnak meg szívbetegségben vagy agyvérzésben — írja a Sun. Az Age and Ageing című folyóiratban megjelent tanulmány elkészítéséhez a tudósok középkorú és idősebb belga férfit kérdeztek reggeli merevedés arról, milyen gyakran van reggeli merevedésük.

A kutatás során kiderült, hogy akik rendszeresen ébrednek így, azoknál körülbelül 22 százalékkal kisebb az esélye annak, hogy a sztrókban vagy szívelégtelenségben haljanak meg.

reggeli merevedés

A kutatók szerint ez azért lehet, mert az éjszakai alvás közbeni merevedés a jó keringés jele. Geoff Hackett tette hozzá a Sunnak nyilatkozva. Ez azt jelenti, hogy három-öt éven belül jelentős a szívroham vagy a reggeli merevedés kockázata.

reggeli merevedés

Ez a cölibátusban élő, egyedülálló férfiakra is vonatkozik — nem csak azokra, akiknek van partnerük — magyarázta a professzor. Az éjszakai erekció az alvás gyors szemmozgásos, úgynevezett REM-fázisa során jelentkezik, és azért gyakori, hogy a férfiak merevedéssel ébrednek, mert ebből az alvásszakaszból kilépve gyakran ébrednek fel az emberek.

reggeli merevedés

Mivel egy normális hosszúságú éjszakai alvás több ciklusból áll, a férfiak akár öt erekciót is átélhetnek éjszakánként, amelyek akár percig is tarthatnak — hoz képbe a téma terén a LADbible. Ajánlott videó.

reggeli merevedés

Lásd még