Pszichoszomatikus erekció, PSZICHOTERÁPIA

A szexuális problémák diagnosztizálása – Diagnózisok – BNO, DSM | Párterápia

Erekciós zavar, férfiasság kérdőjelezése Erekciós zavar, férfiasság kérdőjelezése Legelőször tisztázzuk azt, hogy mi a férfi normalitása, mitől férfias mi okozza a tartós erekciót férfi.

pszichoszomatikus erekció disznó pénisz alakja

Számos külső-belső ismérvet tudunk felsorakoztatni, melyek közül az első az, mit gondol önmagáról pszichoszomatikus erekció férfi. Pszichoszomatikus erekció hisz és bízik saját magában, a választásaiban, a cselekedeteiben.

Több, mint 200 pszichológus

Ami pedig attól függ, mennyire erős az önbizalma, az önbecsülése, vagy akár saját maga tisztelete, és határainak megtartása. Amennyiben férfiasságról beszélünk, a férfi számára elsődleges fontosságú a potencia, ami az erekcióban, a tudatos kontrollban, a proaktivitásban, a vállalásban, az irányító képességben és a dominanciában nyilvánul. Másként fogalmazva, pszichésen és lelkileg tisztában van önnön helyzetével, képes megbirkózni a nehézségekkel, és felülemelkedve, rendben van a teljesítőképessége.

Képes irányítani és befolyással lenni önmagára, a nőre és az adott helyzetre. Ehhez szorosan kapcsolódik az, hogy pszichésen megfelelő állapotban van, elégedett önmagával, megfelelő az önbecsülése és az önbizalma.

pszichoszomatikus erekció hogyan kell használni a pénisz meghosszabbítását

Mi okozza az erekciós zavart? Bármely olyan körülmény, ami a potens férfi ellen hat. Ez a hatás érkezhet külső forrásból, mint a környezetében élőktől jövő visszaigazolások, a párja felöli visszaigazolások.

Erekciós zavar, férfiasság kérdőjelezése

Érkezhet belülről is, amikor saját teljesítményét, tudását kérdőjelezi. Ezek az érzések és gondolatok, más szóval belső vívódás, frusztrációt okoz a férfiban.

Megjelenik a dilemma: tenni, vagy nem tenni?! Merjek cselekedni?

pszichoszomatikus erekció miért merevedik az ember

De mi lesz, ha megint elutasítanak, ha kudarcba fullad az aktus?! Ami által a férfi elveszíti a kontrollt és nem tud megbirkózni, megküzdeni pszichésen!

Pszichoszomatikus betegségek

Elkezdi önmagát kérdőjelezni, visszafogni, blokkolni. Elkezd feltételesen funkcionálni.

pszichoszomatikus erekció torna erekció emelésére

Biztonsági játékot alakít, ami kihatással lesz a nőre is, hiszen áthárít biztonyos dolgokat a nőre, mint például a kezdeményezés. Több megerősítésre, visszajelzésre lesz szüksége, hogy merjen cselekedni. Ez pedig a nő számára is megterhelő pszichésen és lelkileg. A negatív visszajelzések, a csalódások, kudarcok belső vívódássá válnak, amiből frusztráció, s később szorongás alakul.

Ez a nagyon lerövidített pszichés lefolyás, ami fizikai tünetekhez vezet, férfiak esetében erekciós zavarhoz, korai magömléshez.

Mi okozza az erekciós zavart?

A kialakult fizikai tünet pszichoszomatikus tünet hatással lehet az pszichoszomatikus erekció hozzáállására, kezdeményezőkészségére, a motivációjára, a vágyképére. Az erekciós zavar kihat a tudatos énre, és a tudattalan részekre is, és változtatja a férfit, főleg, ha ez a probléma hosszabb távon, tartósan fennáll.

Okozhatja továbbá nem megfelelő maszturbáció, túl sok internetes pornó, olyan fétis vagy pszichoszomatikus erekció szexuális érdeklődés, amit nem tud az egyén vállalni, és szégyent, szorongást él meg általa a hétköznapi életben, s rejtegeti, mint egy titkot.

Ez a titok befolyással lesz az önbizalmára, az önbecsülésére, és végső soron a férfiasságára is. Összefoglalva, erekciós zavarhoz vezethet:.

pszichoszomatikus erekció férfi nemi szerv erekció nélkül

Lásd még